Afzuigkanaal Keuring en Inspectie
Zorg ervoor dat uw keuken, waaronder de afzuiginstallatie volledig gereinigd wordt. Ontzettend belangrijk, want hierdoor voorkom je brand, schimmels, virussen en schadelijke bacteriën in je zaak. De HACCP hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen van de NVWA moeten worden gevolgd.
- Gratis inspectie & rapportage
- Certificaten Up-to-date
- Altijd juridisch advies
Certificering voor brandveiligheid
Voorkom brand in uw onderneming
U bent verzekerd voor brandschade. Echter zijn hier wel voorwaarden aan verbonden. Uw afzuigkanaal moet schoon zijn volgens een bepaalde normering. Als u hier niet zorgvuldig mee omgaat kan er brand ontstaan in het afzuigkanaal en bent u niet verzekerd hiervoor.
Veilig Inspectie kijkt samen met u naar de frequentie van het schoon te maken afzuigkanaal. Onze erkende partners voeren dit werk uit en wij controleren en geven na goedkeuring een brandveilig certificaat af voor bepaalde tijd.
Stap 1:
Inspectie en Rapportage
Door het koken en bakken hoopt vet zich op in de afzuig kanalen wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties zoals brand! De voorinspectie maakt de mate van vervuiling van de afzuiginstallatie inzichtelijk. Licht vervuild, gemiddeld vervuild of zwaar vervuild. Aan de hand van inventarisatie van de situatie van deze voorinspectie geven wij u een schoonmaak advies en de frequentie van de werkzaamheden.
Stap 2:
Reparatie & Onderhoud
Indien nodig, kiezen wij samen met u een gecertificeerd onderhoudsbedrijf voor reparaties. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd op basis van het inspectierapport, zodat alles correct en volgens de normen wordt afgehandeld.
Stap 3:
Certificatie en Online Inzicht
Na succesvolle inspectie en eventuele reparaties, ontvangt u een Brandveilig certificaat. Dit kunt u eenvoudig via ons online portaal delen met de betrokken instanties en partijen, en u krijgt een helder overzicht van alle documenten en gegevens.
Alles Wat Je Moet Weten
Is schoonmaken van afzuigkanalen Verplicht?
Wettelijk gezien is het reinigen van de vetkanalen niet verplicht, maar veel verzekeraars nemen wel in hun polis op dat er minimaal een keer per jaar inspectie en/of reiniging moet plaatsvinden. Bij kans op grotere vervuiling (zoals wanneer er een frituur, grill of wok aanwezig is), kan dit zelfs halfjaarlijks of eens per kwartaal verplicht zijn.
Onze deskundigen staan altijd voor u klaar
Heeft u een vraag of weet u niet precies wat u moet doen voor een specifieke keuring of certificatie? Geen probleem! Daar kunnen wij mee helpen. Onze inspecteurs, adviseurs en ons juridisch team staan klaar om u persoonlijk verder te helpen. Geen standaard antwoorden, maar iemand die zich inleest in uw situatie.
Als bedrijf of horecazaak dient u voor uw verzekering veel in orde te hebben. Wij helpen u om overal rekening mee te houden en al uw certificaten inzichtelijk en actueel te houden.
Zeker. Wij werken graag samen met ervaren, erkende en gecertificeerde onderhoudsbedrijven voor reparaties en reinigingsopdrachten. Neem contact met ons op of vul ons partnerformulier direct in voor een gesprek.
Wij bieden veel voordelen voor uw bedrijf, en helpen u met het uitbreiden van uw werkgebied en verhogen uw productiviteit.
In het Veilig Inspectie portaal is alles overzichtelijk voor zowel de klant als partner. Ook verzekeraars kunnen om inzage vragen.